Brandskåp för brandfarliga vätskor

Brandskåp för förvaring av brandfarliga vätskor finns i flera olika utföranden, beroende på vilken typ av vätska som ska förvaras och var. Secura rekommenderar de tre följande typerna av kassaskåp som brandskåp för ett stort antal brandfarliga vätskor. 

Fatskåp för brandfarlig spolarvätska

För förvaring av större mängder brandfarlig vätska på fat passar Securas fatskåp utmärkt. I dessa brandskåp kan du tryggt förvara vätskor såsom spolarvätska, då de både skyddar mot brand och är utrustade med bl.a. injektorblandare, tabell och munstycke. På så vis har skåpet allt det behöver för att kunna fyllas på och tömmas på ett säkert sätt. Sprundfatet rymmer upp till 220 liter vätska.  

Fatskåp för brandfarlig spolarvätska

Fatskåp för brandfarliga vätskor

Kemikalieskåp för brandreaktiva ämnen

Hanterar ni frätande eller brandreaktiva ämnen i yrket? Då kommer ni få god användning av Securas kemikalieskåp. Vårt breda utbud innefattar alltifrån enklare, ventilerade skåp till ännu säkrare brandskåp med brandisolering för förvaring av kemikalier och syror.  

Kemikalieskåp för brandreaktiva ämnen

Kemikalieskåp för brandfarliga vätskor

Laboratorieskåp för mindre mängder brandfarlig vätska

Lösningsmedel och andra brandfarliga vätskor tas tryggt i förvar i ett laboratorieskåp. Secura tillverkar dem med olika brandklassning i olika storlek, med det tudelade syftet att den brandfarliga vätskan ska kunna förvaras på ett praktiskt sätt, samtidigt som att brand ska kunna uppehållas så länge som möjligt om den skulle inträffa. 

Laboratorieskåp för mindre mängder brandfarlig vätska

Laboratorieskåp för brandfarliga vätskor

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vilket brandskåp för brandfarliga varor och vätskor som skulle passa dina behov bäst.