Kassaskåp eller säkerhetsskåp?

Idag finns många olika sorters förvaringsskåp med olika nivåer av säkerhet. Därför kan det vara svårt att veta vilken typ av skåp du ska välja till ditt hem eller företag. Vad är skillnaden mellan ett kassaskåp och ett säkerhetsskåp, till exempel? Här ger Secura dig svaret!

Kassaskåp

“Kassaskåp” är ett samlingsbegrepp inom säkerhetsbranschen. Det används som paraplyterm för alla typer av skåp som förvara något och samtidigt ger det skydd mot  yttre skada, som brand och/eller inbrott. I folkmun är kassaskåp mer kända som skåp med kodlås där värdesaker förvaras. Men kassaskåp i vidare mening kan alltså även skydda känsliga uppgifter, vätskor och gaser.

Säkerhetsskåp

Säkerhetsskåpen som vi på Secura erbjuder är inbrottsklassade. De är godkända för att du på ett säkert sätt ska kunna förvara till exempel nycklar, datorer och servrar men även tobaksvaror, stöldbegärlig utrustning och information av sekretessklassad natur.

Förvaringsskåp från Secura

Hos oss på Secura hittar du alla typer av förvaringsskåp du kan behöva: från hängmappsskåp och ritningsskåp till brandsäkra displayskåp och inbrottsklassade skåp. När du köper enstaka skåp eller hela förvaringslösningar från oss kan du vara säker på att du får den nivå av försäkring din situation kräver. Hör av dig till oss, så leder vi dig till rätt kassaskåp och säkerhetsskåp för dig.