Kassaskrin med kodlås kontra deponeringsskåp

För många som behöver förvara pengar på ett säkert sätt går tankarna först till en lösning med ett kassaskrin med kodlås. Men är detta verkligen den bästa vägen att gå? Här jämför vi för- och nackdelar mellan kassaskrin med kodlås och deponeringsskåp!

1. Kassaskrin med kodlås vs deponeringsskåp – Vikt

Kassaskrin med kodlås må kännas säkra, men på grund av deras ofta lätta vikt är de relativt enkla att få med sig i en inbrottssituation. Om t.ex. en butik inte är bemannad och har ett kassaskrin för att förvara kontanter är det ingen match för tjuvarna att få med sig det. Detta undviks enkelt med Securas deponeringsskåp. De kommer i flera storlekar som väger allt mellan 400 till 740 kg. 

2. Kassaskrin med kodlås vs deponeringsskåp – Montering

Något som de flesta kassaskrin med kodlås inte erbjuder är ett sätt att enkelt och smidigt montera fast dem vid kassan. Detta gör att de är lättare för inbrottstjuvar att ta med och försöka öppna på annan plats. En enklare typ av deponeringsskåp, så kallade sedelboxar, passar däremot utmärkt för mer kortvarig förvaring av kontanter och går att montera fast på ett lämpligt ställe vid kassan. Securas sedelboxar går dessutom att få med ett elektroniskt kodlås, vilket kan programmeras för tidsfördröjning.

3. Kassaskrin med kodlås vs deponeringsskåp – Inbrottsklassning

De flesta kassaskrin med kodlås är inte inbrottsklassade alls, det vill säga har inte blivit testade för att kunna garantera en viss mängd säkerhet. Securas deponeringsskåp i SDG-serien är inbrottsklassade med Grade II-III enligt EN 1143-2  möjliggör att de kan användas för mer långvarig förvaring av kontanter på ett väldigt säkert sätt, precis som med värdeskåp.

Är ditt företag i behov av inbrottsklassade deponeringsskåp eller värdeskåp? Kontakta oss på Secura. Vi är experter på alla typer av kassaskåp.