Batteriskåp för säker förvaring och laddning av litium-jon batterier

Nu lanserar vi våra nya batteriskåp serie SLB, utvecklade för säker förvaring och laddning av litium-jon batterier. Skåpen har brandklass 60 minuter enligt NT Fire 017 vilket innebär att de dels skyddar batterierna från att antändas vid yttre brand, men de skyddar även oss människor och egendom mot invändig brand, om ett batteri skulle gå i termisk rusning.  Skåpen är som standard utrustade med 2 st seriekopplade brandvarnare med 10 års batteritid. En brandvarnare är placerad i taket invändigt medan det andra sitter monterad på dörrens utsida. Skulle ett batteri börja brinna inuti skåpet kommer båda larmen att larma vilket ger personalen möjlighet att utrymma och tillkalla räddningstjänsten.

Om man vill ha ett mer avancerat brandlarm som är kopplat till verksamhetens nuvarande larmsystem finns det möjlighet att montera det i efterhand.

Samtliga skåp är dessutom utrustade med transportsockel för enkel intagning och hantering samt perforerade hyllor för att ev. rökutveckling skall nå brandvarnaren i taket så enkelt som möjligt. Standardmodellen är för passiv förvaring av batterier, men vi kan även leverera skåpen med indragen el för laddning av batterierna.

Tydliga varningsskyltar placerade på dörrens utsida.

BatteriskåpBatteriskåpBatteriskåpBatteriskåpBatteriskåp

SLB-serien finns idag i 5 olika storlekar med en invändig volym från ca 210 liter till 990 liter.

Läs mer om våra BATTERISKÅP HÄR

Fler nyheter